RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '09 - Round 03 / report

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '09 - Round 03 / report
-1-
Všetky stránky

Expedícia Východ 2009.

 

Kde sú hranice ľudských síl? Na túto otázku neustále hľadáme odpovede. Skupiny a jednotlivci s nezlomnou vôľou, silou a odvahou nám každý deň prinášajú nové a nové dôkazy o tom, že tieto hranice natrvalo stanoviť nemožno. Aj RC Drift team sa rozhodol posunúť pomyselnú čiaru a dokázať, že kvalitný RC Drift na Slovensku existuje aj ďalej na východ od Popradu. Dokázať to sa títo priekopníci preto vybrali na najvýchodnejší RC Drift Challenge v histórii, až do metropoly východu, do mesta dómu Sv. Alžbety, do mesta Rudiho Anakondu Šustera, Noriky a Braňa či do mesta, ktorému polovica „Blavákov“ hovorí domovina. Vybrali sa do Košíc. Ta ňe?

 

Kapitola (Momova) Prvá.

 

Z hlavného stanu RC Drift teamu, ktorý je v Bratislave, sa vybrala odvážna družina v troch povozoch smerom na východ. Zakiaľ Šalát a Tinka, ops, pardón, Jurik, sa rozhodli atakovať Košice severnou cestou, Andyk so svojou posádkou (Andykova krajšia polovička Janka (Lili) so Shadowom) sa rozhodli opáčiť útok južnou cestou, ktorá je zradná. Šalát s Jurim si vybrali istejšiu, takzvanú „hlavnú piatkovú cestu výhodňára“ , na ktorej hrozilo menšie nebezpečie, no aspoň mohli cestou pribaliť čakajúcich dobrodruhov Moma v Pezinku, Maja s Miladkou v Trnave a MarcelZa v Považskej. Po doplnení posádky a paliva na pumpe s obsluhou pre postihnutých sa vydali vstriec divočine, kde nestačí pri náznaku problémov trikrát zatrúbiť. Severnou tiesňavou sa skupiny priblížili k Ružomberku, nereflektujúc plány jedotlivca z Pezinka, vykašľali sa na návštevu krás Liptovskej Teplej a rozhodli sa doplnilť energiu a deficit ovečkových vankúšikov v Liptovskom Jáne. Potom pokračovali do Popradu, kde sa pred prekročením doposiaľ najvýchodnejšej hranice RC Drift mapy rozhodli doplniť zásoby jedla a pitia. Potom nasledoval odchod do Driftu neznámych končín. A bola že to cesta strastiplná.

Kúsok za Popradom sa skupina rozhodla pokračovať cez Spišskú Novú Ves a tu by bolo vhodné načať novú kapitolu

 

Kapitola (Momova) druhá.

 

Kde sa vzal, tu sa vzal... Spišský Štvrtok. Pre skupinu ako takú nevýznamné miesto bolo na 40 minút domovom polovici z nich. Hlavný komunikátor Momo sa ujal komunikácie s domorodcami a zjavne sa mu v šírení posolstva RC Driftu na východ darilo. Druhá polovica skupiny sa zatiaľ rozhodla okúsiť šťastie v Spišskej Novej Vsi, kde sa im po známosti podarilo vymeniť papieriky za nový tovar na testovanie. Obe skupiny sa potom stretli za mestom a pokračovali smerom na Košice.

Samostatná Andykova skupina v tom čase už zápasila s problémami, ktoré im južná cesta nachystala. Neponáhľajúce sa Karosy, lenivé TIRáky a kusy plechu čakajúce na nevinnú gumu čo by mohli preseknúť sa im postarali o krušné chvíľky. Ich to však neodradilo a do cieľa cesy prišli ako prví, za čo im patrí večná sláva (no nie že by im to na niečo bolo ).

Severné skupiny idúc cestou zistili, že sa zmráka. Nie len obloha, ale aj okolné obyvateľstvo. Hlúčiky potmavších mláďat našich spoluobčanov na okrajoch hniezd zdvíhali adrenalín u vodičov z obavy o čistotu ich predného skla a celistvosti ich nárazníkov. Naštastie, tieto stretnitia s tretím druhom nezanechali následky a skupina sa šťastne dostala do cieľa tejto misionárskej cesty, kde ich už čakal miestny šaman Michell aj s manželkou.

Nasledoval spoločný večerný program, dopĺňanie tekutín a poživatín a všeobecné veselie až do rána.

 

Ráno s východom slnka... sa nedialo nič. Skupina dospávala do poslednej voľnej minúty a až okolo 8:00 sa vydala na cestu k dráhe. Tú po menších, ale ozaj malých, trampotách všetci našli a zišli sa na predpretekovom tréningu. Boli tu: Šalát, Andyk, Jurik, Marcelz, Momix, Shadow, Majo, Jox, Dodo, Gino, Jančo, Luky, Luky 202, Michell, Magura, Pitulee, David a Laco.



Posledná zmena dňa Sobota, 29 August 2009 13:03  
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Otvárame šalátový bar... zmesku nedokončených, neupravovaných a nekorigovaných článkov (resp. ich zárodkov) a myšlienok, ktoré pre Vás vypotil šalát

Nájdete ich v sekcíi "Klubové informácie" , až po prihlásení...

(len pre členov RC Drift team-u)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916268

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok