RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

"Plnou parou vbok!" - Záver

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
"Plnou parou vbok!"
Ako sme testovali...
Tamiya 540-sh
Tamiya Super Stock
Team Orion Drift Machine – 18x3
Novak Velocity 10,5
Novak SLYDR 6.5
Novak Ballistic 6.5 (8.5)
Záver...
Všetky stránky

 

Záver:

 

Tabulka

 

Ak hľadáte motor a sami sa neviete rozhodnúť, dúfam že sme Vám týmto testom priblížili aspoň to, čo môžete očakávať od jednotlivých kategórií. Ono, fyzika je len jedna a tak motory rôznych výrobcov, no osadené rovnakou výbavou, by mali mať rovnaké, či len veľmi mierne odlišné výkony.

 

Test by sme mohli zhrnúť do nasledovného konštatovania:

 

- 540-sh je základný motor a na nič iné, ako začiatočnícke jazdenie sa nehodí. Ani jeho ultra low-cost cena nevyváži jeho slabé výkony.

- Tamiya SuperStock je dobrý odrazový mostík. Poskytuje dostatok sily na prvé preteky v RC Drifte s ABSpneu, no neoslní a jej nedostatky musíte vyvážiť vlastnými schopnosťami. Na niektorých tratiach však môžete postrádať potrebný výkon.

- Team Orion Drift Machine predstavuje asi to najlepšie na Drift, čo sa dá medzi uhlíkovými motormi nájsť. 18z je tak akurát, pri veľkom výkone dokáže udržať spotrebu na rozumnej úrovni. S dobrým chladením Vám dodá výkon potrebný ako na kobercový drift, tak aj na asfalt s mäkkými pneu a stále v akceptovateľných nákladoch aj pre začiatočníkov.

- Novak Havoc 10.5, je to Brushless. Výborné riešenie pre vstup do sveta BL motorov. Za cenu strednej kategórie dostanete senzorový motor konkurujúci špičke, no hlavne nemá také nároky na regulátor ako vyššia trieda. Za cca €150 tak máte celý set aj s vynikajúcim regulátorom.

- Novak SLYDR 6.5. Jedovatý ako kobra. Ak si nedáte pozor, zabije vaše ambície v boji o Drift Kinga. Musíte byť k nemu jemný a potom sa Vám odvďačí výkonom, ktorý prevyšuje potreby Driftu na ABS pneu. Pre skúsenejších je však vždy dobré mať rezervu. Pravepodobne najlepší motor s regulátorom na trhu stavaný hlavne pre Drift, no tomu aj zodpovedá ich cena. SLYDR Combo je dnes v ponuke za sumu atakujúcu €280, no pravdepodobne až do príchodu RC motorov na báze fúznych reaktorov nebudete musieť hľadať náhradu.

- Novak Ballistic 6.5 / 8.5. Flexibilná voľba. Vďaka modularite široká škála výkonov. Už v bežnom prevedení výkonovo na úrovni SLYDRu, po úpravách a správnom načasovaní ho môže aj prekonať. Správna voľba začiatočníka, ktorý vie, že sa bude RCčkam venovať, no nie je si istý po ktorých motoroch má siahnuť. Pre pokročilých skvelý motor s možnosťou adaptovať ho na viaceré, aj rôznorodé, podvozky. Cena comba s regulátormi Havoc Pro sa pohybuje niekde kúsok nad hranicou €200, s regulátorom SLYDR dosahuje úroveň cez €250. Kto však kupuje výbavu hlavne na Drift, doplatenie si za SLYDR neoľutuje.

 

 

Pokúsili sme sa Vám predstaviť a porovnať 6 zástupcov najbežnejších kategórií motorov pre on-road, no hlavne pre Drift, aby ste vedeli čo možno od nich očakávať. My väčšinu motorov stále ďaľej testujeme a časom Vám prinesieme aj zhrnutie praktických skúseností s nimi z Drift Cupu. No a ak ste sa dočítali až sem, gratulujem... a ďakujem.

 

 

 



Posledná zmena dňa Sobota, 28 November 2009 00:03  
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Otvárame šalátový bar... zmesku nedokončených, neupravovaných a nekorigovaných článkov (resp. ich zárodkov) a myšlienok, ktoré pre Vás vypotil šalát

Nájdete ich v sekcíi "Klubové informácie" , až po prihlásení...

(len pre členov RC Drift team-u)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 917303

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok