RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '09 - Round 06 / report

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '09 - Round 06 / report
-2-
-3-
Všetky stránky


Všetko má svoj koniec. Aj keď sa tieto preteky ešte ani nezačali, boli už samé o sebe koncom. Koncom krásneho roka so zábavou a ľuďmi, ktorý majú rovnaké, ak nie väčšie potešenie zo snahy ovládať neovládateľné. Toto bol koniec RC Drift Cupu 2009. Tak preto ten koniec, hneď takto na začiatok.

The group

 

 

Ale opustime obláčiky filozofie a zleťme naspäť na pevnú zem. Na dráhu, ktorá znamená svet (Keď to o svojich doskách môžu tvrdiť divadelníci, tak aj my ). Už po šiestykrát sme sa v tomto roku stretli na súťaži, v ktorej vždy hľadáme tie najkrajšie drifty a zábavu. Bolo to stretnutie horko-sladkých chutí a kontrastov. Veď posúdte sami:

Bol to další pretek, ale posledný v tomto roku. Preteky sa konali v Shopping Palace, ale na netradičnom mieste kde bolo menej divákov. Boli sme zastrčenejší do útrob, no mali sme viac priestoru. Už po druhý krát sme jazdili na novom koberci, ale ten možno viac práši ako ten starý, atď... V tomto a podobnom duchu sa niesol takmer celý deň, no dúfajme, že v závere budeme môcť skonštatovať, že klady prevýšili zápory.


Začnime pekne po poriadku. Príprava dráhy a celého podujatia začala ako vždy deň vopred, v čase keď poslení komerčníci opúšťajú sklamane obchodný dom, ktorý zatváral. Vzhľadom na odľahlosť novej dráhy, ktorá sa nachádza v novej časti centra, nad vestibulom s fontánou, bolo namáhavejšie poprenášať všetky tie koberce, pódiá, sedačky a čo ja viem čo ešte. Naštastie, po motivačných (alebo prosebných?) SMSkách od predsedu sa na prípravu dostavil krásny počet siedmych statočných drifterov – staviteľov. Tak sa z námahy stala aj zábavná vec, ako napríklad cesty s prázdnymi vozíkmi cez hluché haly, ktoré patria k tým veselším okamihom. Aj navzdory nepriazni osudu a negatívnych nálad v tvárach údržby a SBSkárov, stretli sme sa s čiastočným pochopením (pod ťarchou papiera s podpisom a telefónom vytáčajúcim číslo „nadriadeného“ povolí snáď každý rozumný človek ) a všetko dokopali do úspešného konca. Potom, nevyspatí a unavení sme sa ráno už okolo 8:00 motali medzi regálmi obchodov a pokračovali v príprave.


Záverečné preteky potešili najmä účasťou. Prišlo 21 pretekárov, z ktorých 20 sa zúčastnilo bojov o tituly najvyššie. Štyria z nich prišli na skusy až z „ďalekej“ Viedne a že neostali v hanbe, bude vidno neskôr. Na sedačku pre rozhodcov sa posadili Jumbo a Braňo, dvaja ostrieľaní a azda najskúsenejší rozhodcovia v našom Drift Cupe. Svojimi výkonmi a výrokmi boli aj dnes spoľahlivým majákom v rozbúrenom mori. Ani v ťažkých súbojoch nestrácali hlavu a nenechali sa oklamať drobnými zaváhaniami. Veľkým plus bolo, že nezabudli na to čo sa v Drifte má hodnotiť, teda štýl a dynamiku.

Palace

Pole pretekárov bolo v tomto kráľovskom preteku bohaté. Ako som už spomínal, prišlo ich až dvadsať. Okrem „starých známych“ Joxa, Doda, MarcelZa, Tibora, Šaláta, Andyka, Piranhu, Shadowa a Tommyho aj náš juniorský dorast Ondro, Jakub a Brmw (dnes pod menom Baracuda). Nechýbal ani čoraz skúsenejší Steve, on-roadový špecialisti Jaro s Braňom a debutant na pretekoch, Fotko. K našim hrdinom pribudli aj noví kolegovia z Viedenského Drift UR-Teamu Filip, Waldi, Andi a MichlS.

Zastavme sa na chíľku pri našich kolegoch z Viedne. Prišli dnes prvýkrát do Bratislavy na preteky RC Drift teamu predviesť ako to chodí v Rakúskych kluboch. Že to neboli žiadni zelenáči bolo zrejmé už keď vytiahli výbavu. 3x X-ray a jedna vytunená TA-05 značili prvé problémy pre domácich. V prospech domácich bola hra na vlastnom ihrisku, ktoré bolo pre súperov novinkou, vzhľadom na to, že u nich sú preteky viac-menej iba na asfalte, zatiaľ čo na koberci mávajú exhibície, no nie na tak veľkom ako bol ten náš. Po krátkom tréningu a navyknutí si na koberec, ale už bolo všetko v poriadku a jeden by ani neveril, že ABSká mali na diskoch po prvý raz v živote.



Posledná zmena dňa Utorok, 15 December 2009 22:55  
Comments (1)
super
1 Streda, 16 December 2009 00:48
jox
Prijemny report a skvele, ze je doplneny fotkami...
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Otvárame šalátový bar... zmesku nedokončených, neupravovaných a nekorigovaných článkov (resp. ich zárodkov) a myšlienok, ktoré pre Vás vypotil šalát

Nájdete ich v sekcíi "Klubové informácie" , až po prihlásení...

(len pre členov RC Drift team-u)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 915581

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok