RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '09 - Round 06 / report - -2-

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '09 - Round 06 / report
-2-
-3-
Všetky stránky

 

Trať sa navrhovala ako vždy, ráno pod vedením traťmajstra Šaláta, no dnes za výraznej podpory od Doda a ostatných, čo priložili ruku k dielu. Vznikla tak pomerne náročná dráha s kruhovým objazdom v strede. Na ľavej strane po výjazde nasledovali rýchle úseky s veľmi prerasteným tvarom S a končiace dlhou zákrutou vonkajším oblúkom okolo kruháča. Za ním nasledovala najzradnejšia zákruta celej dráhy. Išlo o jemne presadené, no pomerne ostré S-ko, do ktorého vchádzali rozbehnutí driteri z dlhej pravej zákruty. Na vytočenie ostrého S-ka, ktoré začínalo ľavou 90° zákrutou a hneď prechádzalo do pravého vracáku ( 180° ). Riešením úspešného prejazdu bolo prejsť dlhú zákrutu vonkajším oblúkom a vytratiť rýchlosť v ostrom drifte pred prvým ostrým prejazdom ľavej v S-ku. Aj keď to znie veľmi komplikovane, drvivá väčšina sa to po pár prejazdoch naučila a správne trafený drift bol krásne elegantný. Za tým sa nachádzala už len technická pasáž bez nejakých chytákov, no ako vždy, vyžadovala si hbité ruky.


Netradičnej dráhe sekundoval aj netradičný počet bodovacích zón. Zvyčajné tri sa rozšírili na päť, ale keďže toto bol posledný závod sezóny všetci už boli natrénovaní, tak to nebol problém :) Vzhľadom na počet pretekárov a príkladnú discipínu, keď každý stíhal svoje jazdy bez zdržiavania, sa stihli odjazdiť až tri kolá kvalifikácie. Každý si tak veľmi dobre natrénoval trať a bolo to na výsledkoch a súbojoch aj vidieť. Konečné poradie po troch kolách bolo: (od konca) Jakub, Ondro, Barakuda, Fotko, Braňo, Tommy, Steve, Andyk, Waldi, Jaro, Dodo, Andi, Piranha, MichlS, Šalát, MarcelZ, Jox, Shadow, Tibor áááá, tramtadadááá, Filip! Presne tak, naši rakúski kolegovia nám hneď v kvalifikácií takto pekne zatopili a obsadili prvú priečku kvalifikácie. No nesmieme opomenúť ani skvelý Tiborov výkon, či predzvesti dejov budúcich, keď sa Marcel prekvapivo neprepracoval do prvej trojky! Tak sa skončila posledná kvalifikácia ročníka 2009 a nasledoval posledný krutý kolotoč vyraďovacích súbojov...

tabulka

V B skupine sa schyľovalo k ľútym bojom, veď postupové miesto bolo len jedno a záujemcov neúrekom. Asi najšťastnejším smoliarom bol Piranha, ktorému ušla A skupina o slabých 5 bodov. Aj napriek tomu vďaka nevhodnému počtu pretekárov v Bčku bol nasadený ako favorit do semifinálového súboja celej B skupiny. Ostatní sa o svoje miesta museli tvrdo pobiť. Ako prví sa proti sebe postavili Dodo s Ondrom. Ondra ale celý deň trápilo auto a aj keď ho konečne dostal do použiteľnej kondície, Dodo zmiatol jeho snahy ako jarné slnko snehuláka. Blízke stretnutie tretieho druhu už čakalo na nováčika závodov Fotka, ktorý sa rovno a bez okolkov musel postaviť reprezentantovi rakúskej školy driftu, Waldimu. Bolo vidno že Waldi mal najazdené nejedny preteky u našich juhozápadných susedov a poslal Fotka na tréningový koberec. V nasledujúcom súboji čakal Waldiho kamarát Andi a jal sa ukázať smoliarovi kvalifikácie, Jakubovi, ako sa má jazdiť. A aj tak učinil. To ale už na Jara čakal dnes slabo jazdiaci Baracuda a ten ani v súboji nenašiel správny recept na rozhodcov a prenechal postup Jarovi.

Prach na koberci sa ešte nestihol usadiť a Andyk pokladal svoju TA05 proti Braňovmu X-rayu. Andyk asi konečne našiel správnu konfiguráciu podvozka a prekonal Braňa. Po tomto súboji, kľudne zaradenom k tým jednoduchším nás ale už čakal ozajstný epos, dráma, súboj titánov. Dvoch najmenších titánov toho dňa. Do súboja na život a na smrť sa postavili Tommy a ako vyzývateľ, čoraz skúsenejší Steve. To bol moment, keď asi nik nezávidel rozhodcom. Obaja borci vykružovali kolečká hodné majstrov a pri sledovaní súboja nik nemal pocit že sa pozerá na B skupinu. Ak by takto vybičoval svoj výkon len jeden z nich, bolo by to považované za náhle zlepšenie, ale obaja, to bolo spiknutie. Nakoniec však rozhodcovia rozhodnúť museli a po dlhom váhaní vyhlásili za víťaza Tommyho, ktorý tak prekonal Steva o povestný chlp. Ale bol to ozaj len taký maličký chlp z čivavy. Steve mal kúsok smoly, no táto prehra ho nemusí mrzieť... veď ani Achilles nevyhral každú bitku svojho života a stal sa aj napriek tomu legendou. Poďme ale nazad na modrý svet a ďalšie kolo súbojov B skupiny. Tam už nedočkavo kopal do plynu Dodo a čakal Waldiho z krajiny pod Alpami. Ten sa nedal zmiasť Dodovými mimikri po výmene kasne za Porsche a Waldi si tak zabezpečil postup do semifinále proti Piranhovi. Následne musel Jaro vzdorovať útokom ďalšieho zástupcu „východného kraja“ (Österreichu) Andiho. Útok to bol ale veľký a Jaro neodolal. Andi postúpil do semifinále Bčka. Posledná bitka o semifinále čakala už len na Andyka s Tommym, ktorý aj v tomto súboji ukázal čo sa naučil a natrénoval v dlhé zimné víkendy v Palace. Načasoval svoju formu výborne a nechal Andyka v závese. Tommy si tak zabezpečil svoje druhé víťazstvo v rade. Nasledujúce Bčkové semifinále neprinieslo žiaden zvrat, akurát čo vychladnutý Piranha nestačil rozbehnutému Waldimu a v druhom súboji Andi prerušil Tommyho víťaznú šnúru. Finále B tak obsadili naši rakúski kolegovia, Waldi proti Andimu. Triumfále „Sieg!“ si mohol z plna hrdla zakričať Andi, ktorý tak zúročil všetky skúsenosti z rakúskych, ale aj talianskych drift challenges.



Posledná zmena dňa Utorok, 15 December 2009 22:55  
Comments (1)
super
1 Streda, 16 December 2009 00:48
jox
Prijemny report a skvele, ze je doplneny fotkami...
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Už ste na Facebooku? A prihlásili ste sa do našej skupiny "RC Drift team" ? Tak na čo čakáte?...šup, šup :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916003

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok