RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 03 / Report - 2

Vytlačiť
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 03 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

Každému, kto číta tento článok, je jasné, že kvalifikácia na takejto trati nebola vonkoncom jednoduchá. Ozajstná výzva. Ostatne, naznačili to aj výsledky prvého kola, v ktorom aj tí najlepší jazdci nazbierali len niečo tesne nad 40 bodov z maximálnych 60. Nedá mi nespomenúť, že v prvom kole žiaľ na svoju slabú baterku doplatil Jox a tak ako kážu pravidlá, boli mu zarátané body iba za prvých niekoľko zákrut. Tento hendikep už nedokázal dobehnúť a tak prekvapivo, druhý vice drift king roku 2009 obšťastnil svojou prítomnosťou B skupinu. Druhým vzrušujúcim momentom bola grilovačka na Lancerovom stole, keď mu tesne pred kvalifikačnou jazdou vyhorel regulátor. Krásne farebné plamene pod karosériou prestali až po dôkladnom utopení celého podvozku hasiacim prístrojom BurningMan, teda fľaškou jahodového džúsu. To Lancera pozdržalo, no po dohode s rozhodcami odjazdil s náhradnou elektronikou všetky kolá. Avšak, rozdielne črevá jeho auta až tak dobre nepoznal a bolo to na jeho jazde poznať.

Burning Man :)

 

Celkovo sme sa tak predrali cez tri kvalifikačné kolá a stanovili poradie do vyraďovacích bojov. Do vyraďovačiek sa tak kvalifikovalo 17 Drifterov. Na chvoste poradia v C skupine sa usadili debutant Maťo s recyklovanou TT-01 a Dzur, ktorému sa nedarilo tak, ako by chcel. Možno by bolo treba trošku viac tréningu a body by sa dostavili. Na pätnástom mieste, ktoré bolo tesne za hranicou skupiny B bol nešťastník Lancer a jeho Firestarter Xray. V Bčku sa usadili nad ním Jurek s BMW modrým ako koberec, či Cigi, ktorého špičkový D-MAX si ešte netyká so svojim pánom. Na dvanástom mieste dojazdil Andyk, jedenástka dnes patrila Stevemu. Desiate miesto nepustil z rúk Robo s 603kou, aj keď možno sám dúfal v lepšie miesto. Nad ním nasledoval nešťastník Jox, čo sa pokúsil poprieť fyzikálne zákony a jazdiť s baterkou bez napätia. Svoju dávku smoly si vypil aj výborne jazdiaci Luky, keď mu do premiérového postupu do A skupiny chýbalo len osem bodov. O postup tak musel tak zabojovať v Bčku.

Ani A skupina nebola dnes bez prekvapení. Absenciu Joxa využil Tommy, pre ktorého to bola už druhá účasť v tejto elitnej kategórií a tesne nad Tommym sa usmieval Adam, ktorý mal dnes Áčkovú premiéru. Obaja naši „benjamíni“ nám tak ukázali, že s poctivým tréningom sa dá dosiahnuť viac a aj to, že deti jazdiace s nami sú nenávrate preč s sú tu už len chalani s nervami zo železa. Inými slovami, vyrástla nám konkurencia. Na piatom mieste, tesne nad našimi benjamínmi, som sa usadil ja, Šalát. Chrbát mi ukázal Tibor, nad ním tretí Dodo, predbehnutý Shadowom na mieste druhom a na kvalifikačnom tróne nedal o svojej nadvláde nikomu zapochybovať Drift King 2009, Marcelz.

 

Marcelllooooo

 

Nový systém delenia na vyraďovacie skupiny po 8 účastníkoch sa v minulých pretekoch osvedčil a tak sme ho použili aj dnes. V C skupine sa preto o postup do B-čka pobili Maťo, Dzur a Lancer. Lancer bol na tom relatívne najlepšie, lebo ako vedúci skupiny čakal na víťaza súboja Maťa s Dzurom. Viac umenia mal v rukách predsa len Dzur a v oboch súbojoch, teda aj s Lancerom, nepustil možnosť postúpiť zo svojich rúk. Stal sa tak víťazom Cčka.

 



Posledná zmena dňa Pondelok, 05 Apríl 2010 21:57  
Comments (2)
report
2 Utorok, 06 Apríl 2010 08:54
tommy
pekný report, ten svist prekvapil..... :)
Karol mi tentoraz nechybal...
1 Pondelok, 05 Apríl 2010 22:57
jox
sice som sa zlakol toho svista, ze ci bude rec o tanape, ale nakoniec predsa len o zavode... pekny report, dakujem...
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Pribudla nová položka v hlavnom menu a to "Video galéria", postupne popridávame aj staršie videá.

Posledné komentáre, kategória: "Preteky"

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 917840

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok