RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 06 / Report - 1

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 06 / Report
1
2
Všetky stránky

 

Kvalifikáciu sme teda prežili a čakali nás súboje. Najprv sa v C skupine medzi Baracudom, Cigim a Petrom rozhodloo, že do B-čka si pôjde zachrániťčesťt Cigi. Tam mu ale životnosť chcel skrátiť Adam, no nevedno prečo, dovtedy skvele jazdiaci Ken Block niekde spravil chybu a Cigi si tak nabudil ego a postúpil ďalej. Tibor vyprevadil Lancera, Tommy Svicena a svoje prve víťazstvo v dueli zaznamenal 603, na úkor Jureka. V semifinále Bčka tak Tibor narazil na Cigiho a Tommy na 603ku. Bolo ako bolo a do finále sa prebojovali Tibor a Tommy. Potom nastal asi prvý ozaj tesný duel, kde bolo potrebne sledovať každý kút a hladat aj male chybicky. Tommy vzdoroval dlho, ak si dobre pamätám, jazdili sa aj dodatočne kola a nakoniec si postup do Ačka vybojoval Tibor.

 

V samotnom Ačku už čakali všetci starí známi, plus prebojovaný Tibor a nováčik, čo hneď na prvom preteku skočil do tejto elitnej kategórie, Peter656.

A začali sme pekne z ostra, ako sa hovorí, „Quick and dirty“ . Marcel vs Tibor. Riadna kuca-paca, pekné drifty a čisté prejazdy, ale zvíťaziť môže len jeden. Tiborovi tak tentokrát nepomohli najazdené kolá z Bčka a na galakticky jazdiaceho Marcela nestačil.

Druhý súboj bol aj krstom ohňom pre už spomínaného Petra656. Nestál proti nemu nik iný, ako „vice DK“ z roku 2009, Šalát. Ten ale nemal svoje chvíľky a neznajúc Petrov štýl jazdy, kazil čo sa dalo. Našťastie, odjazdené preteky sa ukázali a s odretými zrkadlami postúpil Šalát. Tretia bitka bola scénou pre Pirahnu a Jumba. Jumbo mal pomerne úspešný deň, no Pirnaha mu jeho radosť hneď v zárodku pokazil a prehupol sa vyššie na jeho chrbte.

Posledný úvodný battle bol čerešničkou prvého kola. Zástupca starej školy driftu, Jox, ukázal schumacheristovi Shadowovi, že pekelne dobrý drift sa jazdil aj v dobách, keď vymeniteľné uhlíky v motore boli novinkou a o LiPo sa šuškalo len v modelárskom undergrounde. Jeho TT-01, už prihlásená na Kopčianskej ako veterán, vytrela kocúra nemeckému atlétovi. Tomu nezostalo nič iné, ako pozbierať svoje karbónové slzy a rozložiť sa do krabice.

 

rozpad

 

Semifinále šiesteho kola bolo záležitosťou Marcela so Šalátom a Piranhu s Joxom. Marcel a Šalát, to je pomerne často sa opakujúci duel tohoto ročníka. Priebežný víťaz Drift Cupu a jeho prenasledovateľ otrčili antény proti sebe. Marcel, vidiac prvú šalátovú (a to doslova) jazdu si viacmenej mohol myslieť, že prejde cez súboj ľahko, ako straka cez otvorené okno. Angárd!“ – zavelil Šalát a vytiahol megaanténu až na doraz. Vyrazil do prvého kola s takou vervou, že po troch zákrutách predbehol nechápajúceho Marcela a tak mu nadelil hneď na úvod. Marcel sa snažil rýchlou jazdou vyrovnať túto jazdu, ale honba za súperom ho stála presnosť a zopár mililitrov oleja z tlmičov poskakujúcich po pukliciach. Prišiel tak ďalší zvrat a keďže do konca jazdy sa nič výraznejšie nezmenilo, Šalát po nevýraznom prvom súboji ušiel hrobárovi z lopaty a Marcela poslal do... boja o tretie miesto

 



Posledná zmena dňa Pondelok, 27 September 2010 18:51  
Comments (3)
bol som tam...
3 Pondelok, 27 September 2010 11:46
603
v pohode
2 Pondelok, 27 September 2010 09:03
piranha
Dobré čítanie, ako vždy.
super pobavilo...
1 Pondelok, 27 September 2010 08:28
jox
pekny report, dakujeem...

a ta namakana fotka 603...
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Už ste na Facebooku? A prihlásili ste sa do našej skupiny "RC Drift team" ? Tak na čo čakáte?...šup, šup :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916041

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok