RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 08 / Report - 4

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 08 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

Technické okienko: Keiichi Tsuchiya (aka Drift King): The most important thing is balance! (Najdôležitejšia vec je rovnováha!) To platí tak pre správne vyváženie auta, ako aj pre rovnováhu výkonu a ovládania. Darmo budete mať najrýchlejšie auto na trati, ak tomu nebudú zodpovedať aj vaše drifty! No a keďže trenie medzi ABSkami a kobercom je fyzicky dané a nedá sa meniť, aj vhodná rýchlosť driftu je len jedna. Preto, pamätajte, že výkon nie je všetko a neprimeraná rýchlosť Vám viac uškodí, ako pomôže.

 

Majka z gurunu!

 

Semifinále jeden, Shadow proti Lukymu. Toto bol súboj azda dvoch najrýchlejších pretekárov toho dňa, no čo sa týka krásy a plynulosti pohybu, nebolo sa moc na čo pozerať (chalani mi to isto prepáčia). Autá vybrzďovali v zákrutách, tiahlymi zákrutami sa rútili na plocho, ale aspoň boli presní a neprepočítavali puklice. Shadow predviedol o chlp lepší výkon a zaslúžene tak postúpil do finále.

Semifinále dva, Jox proti Piranhovi. Pirnaha sa so svojim TRF už dobre zžil a chyby, ktorých sa dopúšťal v začiatkoch, sú už nenávratne preč. To je dôkazom, že aj s ľahkým podvozkom sa dá jazdiť vyrovnane a bez pretáčania v zákrutách. Joxova TT akosi nestačila s dychom a prenechala teda miesto mladšej. Veď aj súboj o tretie miesto je dobrý.

 

V boji o tretie miesto sa tak stretli Jox a Luky. Jazda na ostrie noža, v ktorej mal rozhodnúť štýl. Mladá a dravá jazda, rýchla ako blesk, no nie práve s najdokonalejšou rovnováhou, alebo kalsická a rokmi vžitá cesta pomedzi puklice, doplnená o stopercentný cit na rovnováhu? Rozhodcovia dali v tomto dueli najavo, kam smeruje drift. A smeruje ku kráse a plynulosti, narozdiel od rýchlosti. Jox tak obsadil tretie miesto, no čo je dôležitejšie, ukázalo sa, kade vedie cesta správneho driftu.

Finále je vždy tou pravou oslavou. Dvaja najlepší sa popasujú o korunku víťazstva a 15 sekúnd slávy. Shadow vs. Piranha. Finále tak bolo hodné svojho mena, lebo bolo sa na čo pozerať. Pirnaha stíhal sekundovať Shadowovi a čo do rýchlosti, boli obaja vyrovnaný súperi. Na presnosť to už ale nebolo tak vyrovnané a po zopár chybičkách sa stal víťazom Shadow a odniesol si okrem bonsaja od nášho sponzora (www.bonsajcentrum.sk) aj pohár korunujúci jeho triumf.

 

Program ôsmeho kola sa tak dostal do záveru a po odovzdaní cien sa ešte zopár dirfterov popreháňalo po dráhe. Potom zbalili svoje autíčka, pobalili vysielačky, pozhasínali svetlá a odobrali sa domov. Ale nebojte, o mesiac ich tam nájdete opäť.



 
Comments (5)
super citanie
5 Streda, 08 December 2010 13:04
Rodrigez
ako by som tam znova bol
report
4 Nedeľa, 31 Október 2010 12:16
tommy
paradny report najma ta technicka cast, mudre citanie a hlavne farebna dosticka z dreva :):):)
dobrý report...
3 Sobota, 30 Október 2010 21:49
cigi
no musím pochváliť pána predsedu, toto je naj sam fajnovejší report.
dobry report...
2 Sobota, 30 Október 2010 20:03
admin
toto je stravitelne aj pre ludi co niesu v obraze o com drift je, tie technicke vlozky to skvelo doplnali...
:)
1 Sobota, 30 Október 2010 19:14
piranha
Dobré čítanie.
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Už ste na Facebooku? A prihlásili ste sa do našej skupiny "RC Drift team" ? Tak na čo čakáte?...šup, šup :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916967

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok