RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '11 - Round 01 / Report - 2

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '11 - Round 01 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

Joj, ale stačilo. Odbočil som od témy. Takže, čakali nás prvé preteky v roku 2011. Tretia sezóna oficiálne, no neoficiálne to už budú 4 roky od prvého preteku v Auparku. Trať bola tento krát v tréningovej hale v Palace. Aby sa ale stíhalo všetko pripraviť ku skoršiemu začiatku (o 10:00), tak sme dráhu pripravili už v piatok večer. Či to je ale dobrý nápad aj do budúcna, uvidíme... bolo tak totiž možné v piatok krátko na trati trénovať.

Na prvý pretek sezóny nám dokvitlo 23 pretekárov. Začnem hosťami. Brnenskú školu driftu reprezentovali Happy a Bestman, s ktorými sme mali tú česť aj v Round 09 – 2010. Káder RC Drift teamu však nebol nič pre mäkoty. Na štarte bolo kompletné čelo minulého ročníka: Marcel, Shadow, Šalát, Jox, Piranha a Dodo. Flintu do žita nezahodil ani Jumbo, Peťo, Maťo, Tommy, Adam, Steve a Cigi. Na koberec sa nám vrátili aj stratení synovia Andyk, Juri, Ondro, či Jurek s Jurajom, Richard a po dlhodobejšej absencii aj Lancer. No a samozrejme že sme mali aj „nováčikov“, ktorých dnes zastupoval Joe-joe, pre ktorého to ale bol už vlastne druhý závod. Zostava tak bola slušná a rôznorodá.

 

V kvalifikácií sa štartovalo tiež po novom, po klanoch. Preteky uviedol Carbon klan, ktorý vznikol premenovaním LiPo klanu. Po ňom nasleduje Classics klan, nasledovaný Warriors klanom a Street klanom. Pole uzatvárajú pretekári bez klanovej príslušnosti. Výhodou je, že v takto roztrúsenom štartovom poli sú kvalitní jazdci rozvrstvení rovnomerne po celom poradí a teda, aj keď ste v strede štartového poľa a po treťom kvalifikačnom kole skončíte priebežne na vrchole, je ešte za Vami niekoľko jazdcov čo Vás môžu prekonať (a aj prekonajú :-) ).

Klasické tri kolá boli za nami a každý, až na smoliara Steva, ich prežil v pohode. Stevemu žiaľ zlyhala technika a nedokončil tak ani prvé kolo. Prischla mu preto nepopulárna posledná priečka. Od konca poradie vyzeralo nasledovne: Joe-Joe, Andyk, Richard, Juri, Ondro, Lancer, Jurek a Maťo. To bola skupina C, do ktorej Joe-joe ako jediný účastník skupiny D automaticky postúpil. O čosi veselšie bolo v skupine B, kde sa na chvoste usadil Happy, keď predbehol Maťa o 2 bodíky. Nad Happym bolo prekvapenie dňa, roka, mesiaca, čo, priam milénia! Na konci Bčka istil svoje pozície nik iný ako sám DK Marcel!!! Ale pomaly, pomaly...zastavte hudbu, strčte štupel od šampanského nazad, netreba sa predčasne radovať. Príčina nebude v strate koncentrácie či zamilovanosti, ale v novej D-maximálne nadupanej technike, s ktorou sa DK ešte len zžíva. Keď sa to naučí, bude to zas všetko v kýbli. Úspešnejší ako DK boli Cigi, Peťo, Juraj, Dodo a skupinu B otváral Adam, ktorý by na postup do Ačka potreboval 4 bodíky. Skupinu A si zaistili Jumbo, Bestman, Tommy, Piranha, Šalát, Jox a prvenstvo a 3 body bral Shadow.

 



Posledná zmena dňa Nedeľa, 20 Február 2011 21:48  
Comments (1)
juuuuj :)
1 Nedeľa, 20 Február 2011 21:54
jox
dakujem, ako vzdy prijemne precitanie... ;)
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Otvárame šalátový bar... zmesku nedokončených, neupravovaných a nekorigovaných článkov (resp. ich zárodkov) a myšlienok, ktoré pre Vás vypotil šalát

Nájdete ich v sekcíi "Klubové informácie" , až po prihlásení...

(len pre členov RC Drift team-u)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916161

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok