RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '11 - Round 01 / Report - 3

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '11 - Round 01 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

Kratučká prestávka, pohľad na rozpis súbojov a šup, začali sme s vyraďovačkami. Prvá samozrejme začala skupina C. Tá žiaľ kvôli obmedzenémuu času nemala nový Double elimination systém a tak tu všetko išlo po starom. Rýchla smrť si tak našla ako prvého Joe-joea, ktorého vyradil Maťo. Lancer, ešte asi stále trošku oslabený po dlhej PN-ke, si neporadil s Richardom. Jurek zas surovo vytlačil z pavúka Andyka a tak mu trošku ukázal, že má ešte čo trénovať. Tesný súboj sme videli medzi Jurim a Ondrom. Chybičky boli malé, no čo sa týka štýlu, tu mal Juri mierne navrch.

Nasledovalo semifinále C, Maťo vs. Richard. Aj keď zo strany Richarda bolo vidieť odhodlanie, na Maťove umenie z kláštora majstra Joxa to nestačilo. V druhom semifinále Jurek zastavil v nerozhodnom súboji Juriho. Finále skupiny tak bolo Maťo vs. Jurek.

Sledovali sme tak krásny a vyrovnaný súboj. V ňom o povestný mačací chlp vyhral Maťo, ale ak by sme ako rozhodcovia mali brať do úvahy aj použitú techniku, Jurek by si zaslúžil za tento duel metál. Takto driftovať s neupraviteľnou Carson CE-4, to je ozaj na medailu. Klobúk dole (začínam mať strach, ako mu to pôjde keď raz osedlá niečo lepšie).

 

Len si ešte dovolím krátko odbočiť od témy. Páni zo skupiny C, klobúk dole pred všetkými. Bez nadsádzky, to, čo dnes predvádzate v tejto nepopulárnej skupine, z ktorej máte pocit že ešte vedie dlhá cesta na vrchol, to sme pred dvoma rokmi nepredvádzali ani vo finálových súbojoch! Dnes vidno, ako sa ohromne zdvihla v klube úroveň RC Driftu. Zo súbojov ako boli Maťo/Jurek alebo Juri/Jurek by laik nespoznal, že je to jazda v tretej skupine a nie vo finálovej. Z takýchto vecí mám strašnú radosť, lebo tu vidno, že to naše dlhodobé snaženie sa niekam smeruje a vidno výsledky. Len tak ďalej...

Vráťme sa ale nazad na koberec. V skupine B sa začala tá pravá zábava. Nielen že sme mohli čakať ešte tesnejšie drifty, ale nový systém sľuboval viac spravodlivosti. Mal som z pretekárov pocit, že jazdia pod menším tlakom, lebo už to nie je hop alebo trop a vedia, že budú mať ešte šancu zvíťaziť, aj napriek prehre.

Z duelov v prvom kole (Adam/Maťo, Juraj/Marcel, Dodo/Happy, Peťo/Cigi) bola veselšia polovica pretekárov Adam s Marcelom a Dodo s Cigim. Následne na to sa stretli smoliari prvého kola, Maťo s Jurajom a Happy s Peťom. V prvom súboji vyhral Maťo a v druhom bol happy Happy. :)

Prvé semifinále víťaznej polovice, Adam vs. Marcel. Tento súboj si Adam asi na dlho zapíše do svojho denníčka. Nestáva sa totiž každý deň, aby človek porazil úradujúceho DriftKinga. Chladnokrvne a bojovne, ale tento cenný skalp si Adam nenechal utiecť. Zabiják DriftKingov :). Druhý boj bol Cigi s Dodom a Cigi predsa zúročil najazdené hodiny na D-maxe, ktorý ho začína v rukách konečne poslúchať. Šup, odskočíme si do skupinky porazených. Tu už čakal Marcel na Maťa a Dodo na Happyho. Maťovi bol boj so smutným DK osudným a znamenal konečnú. Dodo zas ukázal Happymu kde je jeho miesto a nechal odpočívať jeho baterky na stolíku, mimo auta, kde je im lepšie.

Semifinále víťazov, Adam/Cigi. Tu už to Adamovi nešlo tak dobre ako pred tým a o svoj ďalší postup musel ešte bojovať. Cigi postúpil do finále Bčka. Medzitým v loosers skupine sa schyľovalo na boj Marcela s Dodom. Dnes to ozaj nebol Marcelov deň a doteraz neviem ako to dokázal, no aj napriek tomu že dvakrát prišiel DK o svoj skalp, veselo sa prehraboval vo svojej hrive aj po preteku :D.

V boji o finále teda stáli Adam a Dodo. Adam tento súboj nemal súdené vyhrať, tak ostal tretí v skupine B a Dodo postúpil do finále k Cigimu. Finále bolo napínavé a zaujímavé, len čo je pravda. Vysoká kvalita driftu, málo chybičiek a keď, tak vždy obaja chybovali. Súboj ale lepšie zvládol Dodo a ukázal tak, že aj keď je cestička skupinou krivolaká, nie je nič stratené a aj napriek prehre sa stále dá stať víťazom. Postúpil tak do skupiny A.

 



Posledná zmena dňa Nedeľa, 20 Február 2011 21:48  
Comments (1)
juuuuj :)
1 Nedeľa, 20 Február 2011 21:54
jox
dakujem, ako vzdy prijemne precitanie... ;)
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Už ste na Facebooku? A prihlásili ste sa do našej skupiny "RC Drift team" ? Tak na čo čakáte?...šup, šup :-)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916745

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok